Do przygotowania tego sernika potrzebne nam będą następujące składniki:
- 1000 ml jogurtu naturalnego,
- cukier lub miód naturalny,
- 350 g czarnej porzeczki,
- 1 opakowanie żelatyny + 3 łyżeczki,
- mielona wanilia,
- około ½ łyżeczki japońskiej herbaty matcha
- owoce i zioła do dekoracji, olej.
Polecamy nasze herbaty Ouritsu Matcha
-
Oceniono 4.95 na 5
Japońska zielona herbata Matcha Tradycyjna 100g
69,99 zł62,99 złTo jest najniższa cena z ostatnich 30 dniDodaj do koszyka -
Oceniono 5.00 na 5
Zestaw Japońska Matcha Tradycyjna 30g + Miotełka Bambusowa Chasen + Łyżeczka Chashaku
99,99 zł89,99 złTo jest najniższa cena z ostatnich 30 dniDodaj do koszyka -
Oceniono 4.98 na 5
Organiczna Japońska Matcha Premium 100g
109,99 zł99,99 złTo jest najniższa cena z ostatnich 30 dniDodaj do koszyka -
Oceniono 4.99 na 5
Organiczna Japońska Matcha Premium 30g
45,99 zł40,99 złTo jest najniższa cena z ostatnich 30 dniDodaj do koszyka -
Oceniono 5.00 na 5
Organiczna Japońska Matcha Ceremonialna 30g
69,99 zł62,99 złTo jest najniższa cena z ostatnich 30 dniDodaj do koszyka -
Oceniono 5.00 na 5
Organiczna Japońska Matcha Ceremonialna 100g
179,99 zł165,99 złTo jest najniższa cena z ostatnich 30 dniDodaj do koszyka
Przygotowanie
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Rant smarujemy olejem. Porzeczki przebieramy i myjemy. Wkładamy do garnka. Podgrzewamy do momentu, aż puszczą sok. Zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładką masę. Wsypujemy całe opakowanie żelatyny, wanilię i 4 łyżki cukru, mieszamy. Dodajemy 4/5 opakowania jogurtu, mieszamy i wlewamy do tortownicy. Odstawiamy do lodówki do momentu, aż całkiem stężeje. Następnie pozostałą żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, dodajemy herbatę matcha oraz resztę jogurtu. Słodzimy do smaku. Wlewamy na wierzch masy porzeczkowej. Ponownie wkładamy do lodówki do momentu, aż całkiem stężeje. Wykładamy na paterę, przed podaniem dekorujemy owocami i ziołami.
Smacznego!